Gamerslounge Interview: Γιώργος “KhA” Κωστάλας

Το πρώτο μισό (και λίγο παραπάνω) της regular season του East Surge ολοκληρώθηκε, με την Anorthosis Famagusta Esports να μετρά τρεις συνεχόμενες νίκες και να ανεβαίνει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Με αφορμή την έναρξη του β’ γύρου, είπαμε να κλείσουμε επιτέλους την τριλογία των συνεντεύξεων με τους originals της Ανόρθωσης. Μετά λοιπόν από τους TheoW και eXampL ήταν η σειρά του Γιώργου “KhA” Kωστάλα να απαντήσει στις ερωτήσεις μας. O άνθρωπος που με τα smokes του αρέσκεται να δημιουργεί χάος στο map – λες και βρισκόμαστε στον Κηφισό σε ώρα αιχμής – άφησε για λίγο στην άκρη τους αγαπημένους του controllers και μίλησε στο Gamerslounge.gr.

Όπως θα δείτε και παρακάτω, ο Γιώργος παραμένει ρεαλιστής και δεν αφήνει τις καλές εμφανίσεις της ομάδας να τον παρασύρουν σε μεγαλεπίβολες δηλώσεις. Ναι, η πρωτιά είναι ο στόχος για την Ανόρθωση όμως o KhA γνωρίζει πως για να επιτευχθεί χρειάζεται σκληρή δουλειά. Φυσικά δεν γινόταν να μην μιλήσουμε για το νεότερο απόκτημα της ομάδας τον Xenon και όσα μπορεί να προσφέρει ενόψει της απαιτητικής συνέχειας. Αυτά που είπε ο KhA ήταν πολλά και ενδιαφέροντα, οπότε καλύτερα να τα δείτε με τα μάτια σας.

H σεζόν ξεκίνησε κάπως… στραβά. Κάνατε προετοιμασία με τον benzki και πολύ γρήγορα βρέθηκε εκτός ομάδας. Πόσο σας επηρέασε αυτή η αλλαγή της τελευταίας στιγμής (ειδικά από τη στιγμή που έφυγε ένας παίκτης που μπορούσε να παίξει πολλά διαφορετικά picks ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας);

“Δε θα έλεγα πως ξεκίνησε και τόσο στραβά απλά υπήρξαν δυσκολίες στον δρόμο μας. Στην βασική προετοιμασία δεν ήταν ο benzki και ήταν μια λύση της τελευταίας στιγμής καθώς συνεργαστήκαμε και στο προηγούμενο split. Η απόφαση να φύγει ο benzki πάρθηκε και από τις δύο πλευρές καθώς το όραμα του και το όραμα της ομάδας δεν συνέπιπταν. Παρόλα αυτά οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον benzki αλλά και στον Facepalm που μας βοήθησαν στην αρχή της σεζόν”.

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Xenon; Από τα πρώτα κιόλας games φάνηκε να έχει καλή χημεία με την ομάδα.

“Ο Xenon είναι αρκετά καλός και έμπειρος με το παιχνίδι αφού κιόλας με την προηγούμενη του ομάδα είχαν φτάσει και top15 EU. Είναι εξαιρετικός IGL και πολύ ψύχραιμος με ότι και να γίνει στο παιχνίδι , το οποίο θεωρώ είναι αρκετά σημαντικό σε έναν IGL”.

Έχοντας παίξει με όλες τις ομάδες πλέον, υπάρχει κάποια/κάποιες που θεωρείς πως έχει προβάδισμα για την 1η θέση;

“Στο συγκεκριμένο split δε πιστεύω πως κάποια ομάδα έχει προβάδισμα, πιστεύω ότι όλες οι ομάδες είναι πολύ κοντά και όλες μπορούν να βρεθούν στην 1η θέση”.

Πως βλέπεις μέχρι τώρα την επιλογή να γίνουν όλα τα games της regular season διπλά bo1; Είναι καλύτερο/χειρότερο από το προηγούμενο σύστημα; Αρκεί ένα bo1 για να εντοπίσεις και να δουλέψεις πάνω στις αδυναμίες σου;

“Είμαι της άποψης πως σε ένα Bo1 δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Ωστόσο θεωρώ πως είναι πιο θεαματικό για τον viewer καθώς τα παιχνίδια είναι πιο κοντά και η εξέλιξη της βαθμολογίας έχει πιο πολύ ενδιαφέρον. Δεν πιστεύω ότι ένα Bo1 αρκεί για να εντοπίσεις και να δουλέψεις πάνω στις αδυναμίες σου, αλλά μια ομάδα προετοιμασμένη μπορεί να εντοπίσει τα λάθη της κατά τη διάρκεια της προπόνησης”.

To φινάλε της 4ης εβδομάδας σας βρίσκει στην 3η θέση. Στο δικό μου το μυαλό αυτή η ομάδα έχει όσα χρειάζεται για να κατακτήσει το East Surge. Ποιο πιστεύεις πως είναι το ταβάνι αυτής της ομάδας;

“Στο δικό μου μυαλό, το ταβάνι της ομάδας είναι πάντα ο τελικός και η κατάκτηση του τροπαίου, παρόλα αυτά είμαστε προσγειωμένοι και εστιάζουμε στο να γίνουμε καλύτεροι. Αυτή τη στιγμή η ομάδα αυτή είναι νεοσύστατη και δε μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Ο χρόνος θα δείξει πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε”.

Mε τον Θοδωρή και το Σταύρο είστε συμπαίκτες 2 χρόνια τώρα. Ποιος φωνάζει περισσότερο κατά τη διάρκεια των games;

“Δεν υπάρχει κάποιος που να φωνάζει περισσότερο, ο καθένας είναι ανάλογα με τις μέρες του”.

Θα κάνω την ερώτηση που έκανα τόσο στον Theo όσο και στον exampl: Πως κρίνεις την ελληνική σκηνή του VALORANT και τι θα έλεγες πως λείπει;

“Γενικά υπάρχουν καλοί individual παίκτες στην Ελλάδα, όμως δεν υπάρχει η θέληση και η διάθεση να δουλέψουν σκληρά ως μέλη μιας ομάδας για να πετύχουν τους στόχους τους .Ελπίζω αυτό στο μέλλον να αλλάξει έτσι ώστε να υπάρξει και μια δεύτερη ελληνική ομάδα στο VRL. Άλλωστε αν υπάρχει ανταγωνισμός σε Ελλάδα και Κύπρο θα γίνουμε και εμείς ακόμα καλύτεροι”.

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να συμπληρώσεις;

“Πρώτα από όλα θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας υποστηρίζει καθ’ όλη την πορεία μας στο VALORANT, έπειτα θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στην Ανόρθωση που πίστεψε σε εμάς και μας στήριξε”.

 

Ευχαριστώ τον Γιώργο που βρήκε χρόνο να απαντήσει στις ερωτήσεις μου παρά το φορτωμένο πρόγραμμα. Ελπίζω την επόμενη φορά που θα μιλήσουμε να έχει δίπλα του το τρόπαιο του πρωταθλητή. – Venom

Gamerslounge Esports

News Categories

Follow GL