Gamerslounge Interview: Σταύρος “eXampL” Ζαζάνης

Με την έναρξη του Stage 2 του VRL East Surge να πλησιάζει βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με ένα από τα παιδιά που αγωνίζονται στην Anorthosis Famagusta Esports (που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την Κύπρο για μια ακόμα σεζόν). Ο Σταύρος “eXampL” Ζαζάνης σταμάτησε για λίγο να δείχνει το δρόμο στην ομάδα του με τα βέλη του Sova και μίλησε στο Gamerslounge.gr. Ο Σταύρος δεν φοβάται να βάλει ψηλά τον πήχη κάτι που ξεκαθαρίζει από νωρίς. Μας μίλησε για τους στόχους της Ανόρθωσης, την προετοιμασία ενόψει του αρκετά δύσκολου τουρνουά καθώς και πολλά άλλα ενδιαφέροντα που θα βρείτε παρακάτω.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Μετά την επιτυχημένη πορεία και την 3η θέση στο πρώτο VRL East Surge ποιος είναι ο στόχος σας για το Stage 2;

Στην 1η σεζόν βρεθήκαμε πολύ κοντά στο να φτάσουμε στον τελικό.  Με την ανασυγκρότηση της ομάδας, με τις προσθήκες και τα νέα σχέδια, στόχος μας για το Stage 2 του VRL East Surge είναι η πρώτη θέση“.

Με την 1η εβδομάδα να ξεκινά σε λίγες μέρες θα ήθελα να κάνεις μια αποτίμηση της προετοιμασίας σας;

Έχοντας ως στόχο να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα, οι πιο τακτικές προπονήσεις ήταν η πρώτη σημαντική αλλαγή στην ομάδα. Σίγουρα έχουμε προετοιμάσει νέες ιδέες και πλάνα με την συνεργασία με τα νέα μέλη αλλά και το coaching staff, καθώς η εμπειρία τους φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμη για την εξέλιξη της ομάδας. Η προσθήκη ενός μάνατζερ και συγκεκριμένα του Sal ως ένα άτομο που γνωρίζουμε καλά και εμπιστευόμαστε, αποδεικνύεται αρκετά βοηθητική, καθώς είναι υπεύθυνος για ένα σημαντικό κομμάτι που αφορά την ομάδα“.

Έχεις ξεχωρίσει κάποια από τις ομάδες που θα αντιμετωπίσετε και αν ναι γιατί;

Όλες οι ομάδες έχουν στοιχεία που τις κάνουν να ξεχωρίζουν και τις κάνουν δυνατές αλλά οι ομάδες που μου έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον είναι οι NOM Esports και Entropiq, οι οποίες δεν έκαναν καμία αλλαγή στα rosters τους. Παρ’ όλα αυτά γνωρίζοντας οτι ο ανταγωνισμός είναι υψηλός, ανυπομονώ να δω την προετοιμασία και τα νέα πλάνα των αντιπάλων μας“.

Είσαι ένας παίκτης που ειδικεύεται σε Initiators οπότε είσαι ο ιδανικός για να μας πει μια γνώμη για τη νέα Agent του VALORANT τη Fade.

“Η Fade – μετά από μια πρώτη επαφή – φαίνεται αρκετά δυνατή, με μεγάλο potential αν χρησιμοποιηθεί σωστά το utility της, τόσο από τον παίκτη που την χειρίζεται αλλά και από τα πλάνα που έχει η ομάδα γύρω από αυτήν. Βέβαια παρά τον όλο ενθουσιασμό για τη Fade δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα προτιμηθεί περισσότερο από τον Sova, ή ακόμα και αν θα συνδυαστεί με αυτόν σε ορισμένα maps, οπότε προς το παρόν περιμένουμε”.

Το VALORANT σύντομα θα κλείσει 2 χρόνια ζωής και βλέπουμε πως η Riot ήδη έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για το 2023. Μπορεί το VALORANT να γίνει το επόμενο μεγάλο esport;

“Παρά την ενεργή και έντονη σκηνή του VALORANT με τα First Strike, VCT αλλά και τα φετινά VRLs δεν παρατήρησα το πόσο γρήγορα πέρασαν αυτά τα 2 χρόνια, καθώς ήταν γεμάτα με εμπειρίες – άλλες ευχάριστες άλλες δυσάρεστες – οι οποίες μας εξέλιξαν σε αυτό που είμαστε σήμερα. Παρατηρώντας την απήχηση που έχει το VALORANT ως τώρα και με τα σχέδια της Riot Games σχετικά με την competitive σκηνή, πιστεύω πως μπορεί να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα esports παιχνίδια”.

Πέραν του VALORANT ασχολείσαι με κάποιο άλλο game;

“Σε περίοδο που δεν έχουμε κάποιο τουρνουά και υπάρχει περισσότερος ελεύθερος χρόνος, παίζω και άλλα, πολλών ειδών, παιχνίδια πέρα από VALORANT. League of Legends, World of Warcraft και FIFA και αρκετά άλλα μαζί με τα παιδιά από την ομάδα”. 

Πως κρίνεις την ελληνική σκηνή του VALORANT και τι θα έλεγες πως λείπει;

Έχοντας έρθει σε επαφή και με την ελληνική, αλλά και με την ευρύτερη σκηνή του VALORANT, πιστεύω πως λείπουν πολλά πράγματα από την εγχώρια competitive scene. Έχουν γίνει και γίνονται λάθη και από τους παίκτες αλλά και από τους οργανισμούς (δεν υπάρχουν υποδομές, ή υποστήριξη). Βασικά εφόδια για να πας μπροστά είναι η θέληση, η πειθαρχία, η υπομονή και η επιμονή. Σημαντικότερο όλων: το να είναι κάποιος δεκτικός στην ειλικρινή κριτική. Δυστυχώς αυτά είναι στοιχεία που λείπουν από τους περισσότερους Έλληνες παίκτες και είναι κρίμα καθώς αποτελούν το εισιτήριο για την ατομική εξέλιξη και την συνολική βελτίωση της ελληνικής σκηνής“.

Ευχαριστώ το Σταύρο που βρήκε χρόνο να απαντήσει στις ερωτήσεις μου και του εύχομαι κάθε επιτυχία τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο – Venom

Gamerslounge Esports

News Categories

Follow GL