GLL: Οι μεταγραφές που ξεχώρισαν

Ανεξαρτήτως esport (ή αθλήματος) οι μεταγραφές είναι πάντα κάτι που κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού. Με αφορμή λοιπόν την ανακοίνωση των ρόστερ των ομάδων είπαμε να ρίξουμε μια ματιά στις πιο “ηχηρές” μεταγραφές που έχουν κάνει ομάδες του Greek Legends League. Σας παραθέτουμε πέντε – με χρονολογική σειρά) για να σας ανοίξουμε την όρεξη ενόψει του Summer Split 2023 που ξεκινά σε λίγα 24ωρα.

Dimitar “LeBron” Kostadinov – Intrepid Fox, Team Phantasma (2020): Το καλοκαίρι του 2020 η  Intrepid Fox έκανε κίνηση “ματ” αφού απέκτησε τον πολλά υποσχόμενο LeBron. Ο 20χρόνος τότε Jungler μπορεί να μην ήταν αυτό που λέμε “μεγάλο όνομα” αλλά από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές έκανε το κοινό να… παραμιλά. Ο LeBron ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής τόσο του Summer Split 2020 όσο και του Winter Split που ακολούθησε. Δεν είναι τυχαίο πως και στα δύο απέσπασε το βραβείο του “MVP of the Split”. Ήρθε, έκανε τη διαφορά και μας άφησε για την Ισπανία (Betis, Barcelona, Case Esports).

Karim “Karim kt” Aubineau – WLGaming (2020): Σε αντίθεση με τον LeBron, ο Karim είχε γεμάτο βιογραφικό όταν ήρθε στη χώρα μας. To πέρασμα του Γάλλου Jungler ήταν πολύ μικρό.  Αποκτήθηκε από την WLGaming για τα Winter Playoffs του 2020 και πρόλαβε να παίξει σε μόλις ένα best of 5 – στην ήττα από την Refuse. Ήρθε στη χώρα μας ως δευτεραθλητής του LFL (με τη GameWard, στο Summer 2020) και αποχώρησε λίγες εβδομάδες αργότερα για την Γερμανία και την BIG με την οποία κατέκτησε τo PRM Spring 2021.

Miroslav “Spooky” Gochev – WLGaming (2021), Anorthosis Esports (2023): Κλείνουμε την “τριλογία” των Junglers με τον Spooky. Το Φθινόπωρο του 2021 η WLG έκανε ένα μικρό “μπαμ” όταν απέκτησε τον συλλέκτη τροπαίων Spooky. Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του EBL (οι τρεις ήταν συνεχόμενες) έκανε το ντεμπούτο του αφού είχε ξεκινήσει το Winter 2021 ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους εκείνης της σεζόν. Λίγες εβδομάδες αργότερα πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου του GLL. Στις αρχές του 2023 επέστρεψε στο Greek Legends για λογαριασμό της Ανόρθωσης.

Edward “Edward” Abgaryan – Olympiacos Alimou (2022): Το καλοκαίρι του 2022 ήρθε στο GLL ένας θρύλος του επαγγελματικού League of Legends. Η ομάδα του Αλίμου στην τελευταία της παρουσία σε GLL Split έφερε τον Edward γυρίζοντας μας μια δεκαετία πίσω (για όλους τους σωστούς λόγους). Τι να πει κανείς για τον Αρμένιο άσο; Αποτέλεσε βασικό μέλος της θρυλικής Moscow  5, αγωνίστηκε σε 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και έπαιξε σε δεκάδες ματς στα LEC και LCS με τις Gambit, Team Curse & ROCCAT. Στο βιογραφικό του GoSu Pepper υπάρχει και η κατάκτηση του IEM Season 6 World Championship. Στα 29 του εργάζεται ως Coach στην αραβική RA’AD.

Paweł “Woolite” Pruski – WLGaming (2023): Φέτος το καλοκαίρι ήταν η σειρά της WLGaming να ρίξει μια μεταγραφική “βόμβα”. Οι “κόκκινοι” κινήθηκαν πολύ γρήγορα και έκλεισαν τον 27χρονο Woolite. Το 2014 αγωνίστηκε στο LEC (τότε EU LCS) με την Copenhagen Wolves με την επόμενη χρονιά να τον βρίσκει στη ROCCAT. Το 2019 επέστρεψε στην κορυφαία κατηγορία και κατέλαβε την 4η θέση με την Rogue ενώ ένα χρόνο αργότερα κατέκτησε το EM 2020 Summer Main Event με την AGO ROGUE. O έμπειρος marksman έρχεται στην πρωταθλήτρια του GLL μετά την 3η θέση στο NLC Spring 2023. Έχει φτάσει ως την κορυφή της Ultraliga και του LFL και μένει να δούμε αν θα πετύχει το ίδιο και στο Greek Legends.

Κλείνουμε με τη φορά που έπαιξε Garen bot στα LEC Playoffs

Gamerslounge Esports

News Categories

Follow GL