VRL East Surge: Stage 2 – Η επόμενη μέρα

Μετά το φινάλε του VRL East Surge: Stage 2 προσπαθούμε να κάνουμε μια αποτίμηση

Το Stage 2 του VRL East Surge έφτασε στο τέλος του, με την TENSTAR να κάνει την υπέρβαση και να κατακτά τον τίτλο μετά ένα φοβερό best of 5 με αντίπαλο την Diamant Esports. Το φινάλε ήταν πικρό για την Anorthosis Famagusta Esports καθώς μέσα σε λίγες ώρες ηττήθηκε από Diamant (0-2) και NOM (0-2) και ολοκλήρωσε άδοξα μια πολύ ιδιαίτερη σεζόν. Με δεδομένες τις αλλαγές που έχει ανακοινώσει η Riot Games για την επαγγελματική σκηνή του VALORANT για το 2023, οι τελευταίοι μήνες της χρονιάς που διανύουμε αναμένεται να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

A Bad Day At The Office

Από τη στιγμή που είδαμε πως το πρώτο map κόντρα στην Diamant Esports θα ήταν το Icebox η αλήθεια είναι πως μας έπιασε ένα άγχος.  To 5-7 του πρώτου half δεν ήταν απαγορευτικό και το πολύ δυνατό ξεκίνημα στο Attackers side (7-7) μας έκανε να ελπίζουμε στο 1-0. Κάπου εκεί όμως η DIA γύρισε τον διακόπτη και άρχισε να παίζει υποδειγματικό Defence με μπροστάρη τον tatzuki που ήταν μεταμορφωμένος προς το καλύτερο στα Playoffs. Με επί μέρους σκορ 6-1 (5/6 defuses) οι Σλοβένοι έκαναν το 7-7, 8-13 με συνοπτικές διαδικασίες.  Η ΑΝΟ έχασε το pistol round στην Ascent, όμως παρά το disadvantage ισοφάρισε και προηγήθηκε 1-2. Κάπου εκεί ξεκίνησε ο… εφιάλτης. Η DIA πήρε εννέα συνεχόμενα rounds για να κλείσει το half με 10-2. Παρά το γεγονός πως η ψυχολογία ήταν στα “τάρταρα” η ΑΝΟ πάλεψε στο δεύτερο μισό, όμως τα 4 κερδισμένα rounds ήταν το μόνο που μπόρεσε να κάνει. Το 13-6 έφερε το 0-2 και έστειλε την Ανόρθωση στο lower bracket.

H ANO κλήθηκε να παίξει κόντρα στη NOM λίγες ώρες αργότερα για να γλιτώσει τον αποκλεισμό όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε.  Το Icebox συνέχισε να στοιχειώνει την κυπριακή ομάδα που ηττήθηκε για 5η φορά στο συγκεκριμένο map σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Υπό άλλες συνθήκες το 4-8 του πρώτου half δεν θα έμοιαζε καταδικαστικό όμως εδώ ήταν, αφού κάτι έμοιαζε να μην πηγαίνει καλά. Ο KhA έκανε ό,τι μπορούσε με Viper (21/16/2, 296 ACS) όμως το τελικό 7-13 ήταν δίκαιο. Ο επίλογος της Ανόρθωσης στο Stage του “γράφτηκε” στην Ascent. To παιχνίδι έμοιαζε πως θα είναι ντέρμπι όμως μετά το 5-5 η ΑΝΟ έπαθε black-out. Το σερί 6-0 της NOM, την οδήγησε εκ του ασφαλούς στο τελικό 9-13 και έβαλε πρόωρο τέλος στο ταξίδι της Ανόρθωσης στο Stage 2.

Μια παράξενη σεζόν

Το φινάλε είναι πικρό καθώς ας είμαστε ειλικρινείς: η Anorthosis Famagusta Esports έπαιξε άσχημα στα δύο παιχνίδια των Playoffs. Η ΑΝΟ δεν μπόρεσε ποτέ να “ξορκίσει” τον παράγοντα αστάθεια με αποτέλεσμα την μια εβδομάδα να κερδίζει τους πάντες και την άλλη να μην μπορεί να κάνει αυτά που θέλει μέσα στο game. Tο πρόσημο πάντως είναι θετικό, αφού κατάφερε να παραμείνει αρκετά εύκολα στην κατηγορία και να εισπράξει 2.800€ για την 4η θέση. Η ελληνική τριπλέτα eXampL-KhA-TheoW εξακολουθεί να βελτιώνεται και η Ανόρθωση οφείλει να επενδύσει πάνω της. Ακολουθεί νεκρό διάστημα (τουλάχιστον σε τόσο υψηλό επίπεδο) οπότε θα υπάρχει αρκετός χρόνος για δοκιμές παικτών, εύρεση του κατάλληλου προπονητικού team κ.ο.κ. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα.

Gamerslounge Esports

News Categories

Follow GL